De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Wie volgt straks uw levenswerk op?

 • Geplaatst door Afdeling Communicatie
 • In de categorie Schipper Fiscaal
 • Op 29 juni 2018

Ondernemen is het mooiste wat er is. Tegelijkertijd is het ook keihard werken. Met vallen en opstaan bouwt u iets moois op. Maar wie gaat dit levenswerk straks overnemen?

Veel ondernemers koesteren de wens hun bedrijf over te dragen aan hun zoon of dochter. Maar, is dit vanzelfsprekend? Kinderen willen hun ouders niet teleurstellen en andersom is soms sprake van onuitgesproken verwachtingen. De overdracht van een familiebedrijf is een emotionele kwestie. Er komt meer bij kijken, dan alleen de fiscale en technische aspecten. Een goede begeleiding is daarom belangrijk. Het is vooral van belang om tijdig te beginnen en te beseffen dat het niet alleen om cijfers gaat. Fiscale optimalisering is niet het enige uitgangspunt. Emoties spelen een grote rol. Heeft uw opvolger de capaciteiten in huis om het bedrijf te leiden en juiste beslissingen te nemen? Hoe gaat u om met de medewerkers? En blijft u zelf nog een rol spelen in de onderneming?

Schipper Groep heeft een team van specialisten voor familiebedrijven. Zij richten zich volledig op de overdracht of overname van ondernemingen. In gesprekken met de ondernemer, zijn potentiële opvolger en andere betrokkenen komen alle aspecten van de overname aan bod. Zo werken zij samen met alle partijen aan een duidelijk plan. Met deze aanpak worden conflicten in de toekomst voorkomen. Ouders kunnen rustig genieten van hun oude dag, terwijl de opvolger een mooie toekomst tegemoet gaat.

Terug naar overzicht

Nieuws

 • 11 feb

  Advieswijzer Einde pensioen in eigen beheer: kiezen ...

  Al enige tijd is het doek gevallen voor het opbouwen van pensioen i...

  Lees verder
 • 08 feb

  Brochure E-facturatie

  Overheidsorganisaties mogen vanaf april 2019 alleen nog maar e-fact...

  Lees verder
 • 07 feb

  Belangrijkste wijzigingen in de MIA en VAMIL

  Ook in 2019 komen duurzame investeringen in aanmerking voor de Mili...

  Lees verder
 • Meer nieuws