De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Gecombineerde Opgave: belang groot!

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Agro
  • Op 31 maart 2016

In de periode van 1 april t/m 15 mei moet de Gecombineerde Opgave (GO) weer worden ingevuld. Het is van belang dat de GO tijdig en volledig wordt ingediend. De gegevens worden immers ook gebruikt voor bijvoorbeeld de Meststoffenwet, uitbetaling van de Bedrijfstoeslag en uitbetaling van de subsidie SNL-agrarisch.

Digitaal
De GO kan vanaf dit jaar alleen digitaal worden ingevuld. Heeft u zelf geen computer of (snelle) internetverbinding? Dan kunt u uw adviseur inschakelen om samen met u de GO in te vullen.

Welke gegevens?
Binnen de GO moeten diverse vragen over het bedrijf worden beantwoord. Daarnaast zijn enkele onderdelen van belang voor o.a. de Meststoffenwet en de Bedrijfstoeslag. Denk hierbij aan:

Per perceel

Een foutieve opgave kan grote gevolgen hebben voor de Meststoffenwet en uitbetaling van o.a. de bedrijfstoeslag. Zorg dat bovengenoemde onderdelen juist zijn ingevuld, voordat u de GO definitief indient.

Terug naar overzicht