De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Europees innovatieprogramma Eurostars

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Groep
  • Op 27 december 2018

Eurostars, het Europees innovatieprogramma, helpt MKB-bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. 

Het programma helpt de time-to-market van deze nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico’s te verkleinen.
Met time-to-market wordt de duur bedoeld van het ontwerp van een nieuw product tot de beschikbaarheid op de markt. Nederland heeft een budget van € 19 miljoen per jaar. Dit budget wordt verdeeld over 2 calls.

Samenwerking Eurostarslanden
Eurostars is bestemd voor het onderzoekuitvoerende MKB (research performing SME). Deze bedrijven zetten een specifiek deel van hun omzet of fte’s in voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling. Er moet altijd een samenwerking zijn tussen partijen uit minstens 2 Eurostarslanden.

Eurostars kent een internationaal en een nationaal gedeelte. Voordat de subsidie kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.RVO.nl), moet uw internationale projectvoorstel zijn goedgekeurd door de internationale jury van Eurostars.

De eerstvolgende sluitingsdatum voor het indienen van internationale projectvoorstellen is op 28 februari 2019. Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u hulp bij het indienen van internationale projectvoorstellen? Neem dan contact op met uw adviseur.

 

Terug naar overzicht