De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Cursus Bedrijfsopvolging en ondernemerschap

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Personeel & Organisatie
  • Op 30 augustus 2018

Een gedegen basis voor bedrijfsopvolgers.

Ondernemen is een apart, uitdagend, maar ook risicovol vak. Als moderne ondernemer moet je van ‘vele markten thuis zijn’ en er worden veel eisen aan je gesteld. Behalve het ondernemen wat vaak ‘in het bloed zit’, wordt er ook een beroep gedaan op visionaire, organisatorische, communicatieve, financiële en leidinggevende kennis en vaardigheden. Met deze cursus van Schipper krijg je handvatten om je verder bewust te maken van jouw rol als bedrijfsopvolger en helpt je om een aantal essentiële ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen en te integreren in de dagelijkse praktijk van jullie (familie)bedrijf.

Voor wie?
De Schipper Groep biedt deze cursus aan voor (jonge/potentiële) ondernemers/overname kandidaten van (mkb) ondernemingen en/of familiebedrijven.

Opbouw van de cursus
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, ingevuld met belangrijke thema’s op het gebied van ondernemerschap. Voorafgaand aan de cursus vindt er een telefonische intake plaats. Hierin worden je persoonlijke leerdoelen besproken. Tevens nemen wij voorafgaand aan de cursus een Persoonlijke Profiel Analyse af. Tijdens de bijeenkomsten wordt er, naast een korte theoretische inleiding, gewerkt met situaties uit de (eigen) praktijk. Ook biedt deze cursus de mogelijkheid om te leren van andere cursisten door middel van ervaringuitwisseling. Iedere module wordt verzorgd door een specialist/adviseur van Schipper. Zij stellen hun kennis en ervaring beschikbaar. Aan het einde van een bijeenkomst stellen we op individuele basis informatie digitaal beschikbaar.

Investering
De modules zijn flexibel, afhankelijk van de leerwensen. In het najaar van 2018 start er weer een cursus Bedrijfsopvolging en ondernemerschap. De trainingsdata plannen we in samenspraak met de deelnemers. Deelname aan de cursus bedraagt € 1.500 exclusief btw en inclusief naslagwerk en Persoonlijke Profiel Analyse (PPA).

Aanmelden?
Wanneer je wilt aanmelden of meer informatie wenst, kun je contact opnemen met Schipper Personeel & Organisatie Trainer/Coach Rob Paauwe via de rpaauwe@schippergroep.nl of bel 0113 23 94 00.

Heb je geen interesse om de volledige cursus te volgen, omdat niet alle modules voor jou interessant lijken? Het is - in beperkte mate - mogelijk om een of meerdere modules over te slaan. 

 

Benieuwd naar de opbouw van de bijeenkomsten? Bekijk hier de leaflet.

Terug naar overzicht