De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Al uw cijfers in één overzicht

 • Geplaatst door Afdeling Communicatie
 • In de categorie Schipper Accountants
 • Op 29 juni 2018

Misschien is uw onderneming of groep van ondernemingen wel verplicht om een geconsolideerde jaarrekening op te stellen. Welke ondernemingen u betrekt in de consolidatie, hangt af van het feit of de betreffende onderneming wordt aangemerkt als groepsmaatschappij. Wanneer de groep van ondernemingen voldoet aan de groottecriteria voor een middelgrote onderneming, dient door het hoofd van de groep een geconsolideerde jaarrekening te worden opgesteld, voor zover sprake is van een Nederlandse vennootschap.

Belangrijker is echter wat u zélf wilt. Ook voor een kleine groep van ondernemingen kan het wenselijk zijn om te beschikken over geconsolideerde cijfers. Bijvoorbeeld voor externe gebruikers van uw jaarrekening, zoals een bank of een potentiële klant, waar u wilt meedingen naar een mooie opdracht. Of volledig voor uzelf, om op een overzichtelijke manier inzicht te hebben in de financiële situatie van de hele groep. Mogelijk vindt u eens per jaar niet voldoende, maar wilt u elk kwartaal, elke maand of op ieder moment inzicht in de financiële situatie van deze hele groep.

Het vrijwillig opstellen van dit soort overzichten draagt eraan bij dat ook precies die informatie wordt weergeven die voor u van belang is. Zo krijgt u (nog) beter grip op de financiële situatie van uw onderneming. Samen met uw adviseur kunt u zo maximale aandacht besteden aan het bouwen aan uw onderneming!

 

Terug naar overzicht

Nieuws

 • 13 jul

  Nieuwe fiscale regeling monumentenpand

  Er komt een nieuwe regeling voor het onderhoud van monumentenpanden...

  Lees verder
 • 29 jun

  Al uw cijfers in één overzicht

  Misschien is uw onderneming of groep van ondernemingen wel verplich...

  Lees verder
 • 29 jun

  Wie volgt straks uw levenswerk op?

  Ondernemen is het mooiste wat er is. Tegelijkertijd is het ook keih...

  Lees verder
 • Meer nieuws