De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

In eenvoudige stappen naar e-HRM

  • Geplaatst door J.J. (Joris) Maljaars
  • In de categorie Sigma Personeelsdiensten
  • Op 21 november 2017

Digitalisering, u kunt er niet meer omheen. Zo regelt u vanuit huis online uw bankzaken en boekt u uw vakantie. De digitalisering van personeelszaken noemen we e-HRM. Het betreft de efficiënte ondersteuning van uw HRM-activiteiten in de cloud. Met ons stappenplan verloopt de overgang naar e HRM soepel en gestructureerd.

Een goed voorbeeld van een proces dat efficiënter kan, is het aanvragen van verlof. Misschien werkt u ook nog met verlofbriefjes? Dat is omslachtig en tijdrovend. En kan met e-HRM een stuk eenvoudiger.

Stappenplan
Joris Maljaars is als consultant HRM-Online van Sigma Personeelsdiensten en Schipper P&O dagelijks in de weer om klanten te informeren en begeleiden bij het digitaliseren van hun HRM-omgeving. Hierbij volgt hij een stappenplan waarmee het proces soepel en gestructureerd verloopt. De implementatie start alti jd met het betrekken van de juiste mensen. U kunt hierbij denken aan de directie, leidinggevenden, personeelsadministratie, uw loonadviseur en de consultant HRM-Online. Deze projectgroep bepaalt vervolgens welke functionaliteiten van e-HRM wenselijk zijn voor uw organisatie. Dit wordt verder geconcretiseerd door te bepalen welke data hiervoor noodzakelijk zijn.

Praktisch
Daarna is de praktische kant aan de beurt, waarbij de consultant samen met u het systeem inricht. Uiteraard gebeurt dit in de cloud, zodat iedereen overal en op ieder gewenst moment kan inloggen. Zodra het systeem is ingericht en de gewenste processen gedigitaliseerd zijn, is het raadzaam om het systeem te testen. De een-na-laatste stap is het trainen en instrueren van de gebruikers. Dit kan met handleidingen en demovideo’s, maar desgewenst ook via een workshop. Tot slot gaat het systeem voor alle medewerkers live en ervaart u de voordelen van e-HRM. Het is verstandig om na enkele maanden te evalueren met de projectgroep. Zo kunt u e-HRM optimaal blijven inzetten.

Meer informatie?
Wilt u vrijblijvend over e-HRM in gesprek? Neem dan contact op met Joris Maljaars: 06-11148101 of via jmaljaars@sigmapersoneel.nl Benieuwd welke opties ons pakket te bieden heeft? Raadpleeg dan onze digitale brochure.

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon

C. (Kees) Zorge
  • C. (Kees) Zorge
  • Senior Adviseur ICT
  • Stadhuisplein 20
  • 4382 LG Vlissingen
  • Tel: 0118 48 68 48
  • Mobiel: 0641480157
  • kzorge@schippergroep.nl
Contact pagina