De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Hoe strategische personeelsplanning het succes van uw organisatie kan bepalen

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Personeel & Organisatie
  • Op 18 januari 2018

Het is een trend, één van de belangrijkste topics voor 2018 in ons vakgebied. Deze keer een trend die ons vanuit een heel ander perspectief inzichten en handvatten geeft om onze klant te helpen een stap te zetten in het succes van de organisatie. We hebben het deze maand over het thema ‘strategische personeelsplanning’, misschien wel interessanter voor u als mkb-ondernemer dan het in eerste instantie klinkt. 

Niet roosteren maar anticiperen
Voor alle duidelijkheid: we hebben het bij strategische personeelsplanning niet over het roosteren van uw personeel, maar over het anticiperen op bewegingen in en buiten uw organisatie. Vaak weten we wel wat er ongeveer op ons af gaat komen, welke nieuwe functies er op termijn zullen ontstaan of verdwijnen of welke medewerkers binnen een afzienbare periode afscheid zullen nemen. Maar er zijn vaak veel meer ontwikkelingen waar de organisatie mee te maken zal krijgen.

Om tijdig en effectief te anticiperen op hetgeen dat op uw organisatie afkomt, is het van groot belang om in kaart te brengen wat deze ontwikkelingen inhouden en wat het effectief voor uw organisatie kan betekenen. U kunt hiervoor een meerjarenplan opstellen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en vroegtijdig actie kunt ondernemen.

Maak medewerkers deelgenoot van uw ambitie
Zo’n plan opstellen begint met het afvragen waar u heen wilt met de organisatie, anders gezegd: wat is uw droom? Probeer deze eens concreet te maken voor uzelf en deel deze droom met uw medewerkers. Daarna is de belangrijkste vraag: heb ik de mensen in huis die deze droom samen met mij gaan verwezenlijken? Vaak heeft u een deel wel en een deel niet. Soms heeft u pareltjes in uw organisatie rondlopen die u moet helpen ontwikkelen door middel van coaching of educatie. Het kan ook zijn dat er mensen zijn die niet bij uw (nieuwe) visie passen. Dat heeft alles te maken met gedrag en motivatie en dat is vaak weer een gevolg van de cultuur en leiderschapsstijlen. Geeft u uw medewerkers ook weleens de ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief? Mag iedereen meedenken over plannen en mogen er ook fouten gemaakt worden? Gaat u met de medewerkers om de tafel zitten die zich niet kunnen vinden in uw visie en maakt u ze er deelgenoot van, dan zult u ook ervaren dat hun houding verandert. Dit komt omdat ze het gevoel krijgen invloed te hebben. Uit eigen ervaring kan dat verrassende wendingen geven!

Een frisse blik geeft verrassende inzichten
Wij helpen u als HR adviseur om verbinding te maken tussen uw ambitie en uw huidige team. Dit begint bij inzicht. Inzicht in uw toekomstvisie, maar ook in uw huidige organisatie. Als externen staan wij langs de zijlijn, waardoor de situatie wordt benaderd vanuit een frisse en objectieve blik. Door een 5-stappenplan te volgen, gaan we samen aan de slag met het opstellen van een strategisch HR plan. Zo wordt duidelijk welke thema’s prioriteit krijgen en waar u als organisatie mee aan de slag moet. Hierdoor wordt onze HR advisering effectiever ingezet en kunt u uw succes in de organisatie waarborgen, ook op de langere termijn.

Bent u benieuwd wat dit 5-stappenplan voor u kan opleveren? Neem gerust eens contact met mij op via 06-10147867 of moostdijk@schippergroep.nl

 

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon

M.W. (Mattinja) Oostdijk
  • M.W. (Mattinja) Oostdijk
  • Commerciële HR Adviseur
  • Schermerhornstraat 2
  • 4463 XD Goes
  • Tel: 0113 23 94 00
  • Mobiel: 0610147867
  • moostdijk@schippergroep.nl
Contact pagina