De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Een vast klankbord voor al uw HR vraagstukken

  • Geplaatst door M. (Mattinja) Oostdijk
  • In de categorie Schipper Personeel & Organisatie
  • Op 13 juni 2017

Herkent u dat? Uw organisatie is eigenlijk nét te klein om een HR medewerker/afdeling in te zetten, maar u merkt dat het hebben van een fundament rondom HR onvermijdelijk is. U wilt immers uw beleid rondom functioneren, verzuim, werving- en selectie en de opbouw van een goed dossier goed geregeld hebben. En dan komen er nog de arbeidsrechtelijke vraagstukken aan de orde die continue veranderen, maar waar u als ondernemer wél van op de hoogte moet zijn. We kunnen er niet omheen, er komt rondom HR veel op u af als ondernemer, of u nu een personeelsbestand heeft van 2 of van 50 medewerkers. Maar waar haalt u de tijd en vooral de kennis vandaan?

Onmisbaar in de organisatie
Als ondernemer wilt u het liefst bezig zijn met datgene waar u goed in bent en wat u leuk vindt, terwijl er zoveel meer bij komt kijken aan ‘bijzaken’ die veelal onderschat worden. HR is een voorbeeld van een belangrijk onderwerp dat veel tijd en energie vergt, maar onmisbaar is in een organisatie. Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat zaken rondom HR goed geregeld zijn. Door het hebben van bijvoorbeeld functieprofielen, het voeren van gesprekken en het hebben van een personeelshandboek, hebben de medewerkers een basis waarvanuit zij kunnen werken. Doordat verwachtingen en procedures helder zijn creëert u meer vertrouwen bij uw medewerkers en kan er voldoende aandacht worden geschonken aan het optimaal inzetten van uw personeel. Op deze manier kunt u het beste uit uw medewerkers halen en zorgen zij voor meer rendement in uw organisatie.

In de praktijk merk ik als HR adviseur veelvuldig dat ondernemers HR wel als een essentieel onderdeel zien binnen de bedrijfsvoering. De intentie is er om een goed werkgever te zijn door de medewerkers voldoende aandacht te geven en te zorgen voor een gedegen personeelsbeleid. Door het ontbreken van kennis en tijd wordt het echter niet tijdig opgepakt en zijn gevolgen daarvan soms sneller terug te zien dan verwacht. Medewerkers voelen zich niet gehoord, worden minder betrokken en voor je het weet zien we de gevolgen terug in hoge ziekteverzuimpercentages, lagere productiviteit en ongewenst hoog verloop.

Samen succesvol met uw medewerkers
Het hebben van een goed HR beleid maakt dat u een basis heeft om te kunnen groeien en dat risico’s en tevens uw kosten beheersbaar zijn. Dit maakt dat u als ondernemer samen met uw medewerkers succesvol kunt zijn in hetgeen waar uw organisatie voor staat.

Als interim HR adviseur helpen wij uw organisatie met het leggen van een fundament voor uw HR beleid. Naast het helpen opzetten van deze basis vormen wij een vast klankbord voor alle voorkomende HR vraagstukken, hierdoor kunt u te allen tijden weloverwogen beslissingen nemen op basis van jarenlange ervaring en opgebouwde kennis.

Wilt u vrijblijvend kennis maken? Neem gerust eens contact met mij of mijn collega HR adviseurs op via 0113-239400.

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon

M.W. (Mattinja) Oostdijk
  • M.W. (Mattinja) Oostdijk
  • Commerciële HR Adviseur
  • Schermerhornstraat 2
  • 4463 XD Goes
  • Tel: 0113 23 94 00
  • Mobiel: 0610147867
  • moostdijk@schippergroep.nl
Contact pagina