De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Column: Bevlogenheid of burn-out?

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Personeel & Organisatie
  • Op 01 juni 2018

Bevlogen medewerkers voelen zich energiek, betrokken en competent in hun job. Zonder energie werken is zwaar en kan meerdere oorzaken hebben. Als dit langere tijd duurt, kan het zelfs tot een burn-out leiden. Wat kan de oorzaak zijn, wat zijn de signalen en hoe is dit mogelijk te voorkomen?

Een burn-out betekent letterlijk opgebrand zijn. Een aantal oorzaken die kunnen leiden tot een burn-out:

Veel ondernemers vragen zich af: hoe had ik dan kunnen voorkomen dat mijn medewerker uitviel? Wat heb ik dan over het hoofd gezien? De signalen zijn niet altijd heel duidelijk waarneembaar. Toch zie je vaak een verandering in gedrag, die pas achteraf op zijn plaats valt. Bijvoorbeeld dat iemand minder productief en efficiënt is, moppert over zijn werk, zich minder inzet en zich onverschillig toont, meer het conflict zoekt of juist stiller wordt. Het is goed om daar alert op te zijn en eenvoudigweg te vragen aan uw medewerker hoe het gaat. Niet bij het koffieautomaat, maar neem de tijd om samen te zitten.

Een aantal adviezen om mogelijk burn-out te voorkomen én bevlogenheid te bevorderen!

Wat als uw medewerker toch is uitgevallen? Voorkom dat de communicatie met de medewerker moeizaam gaat lopen. Het is dan ook van belang dat u vanaf dag 1 de regie voert ten aanzien van de begeleiding. In het kader van de Wet Poortwachter, wordt dat ook van u verwacht. Zowel werkgever als werknemer dienen er alles aan te doen om de werknemer zo snel mogelijk, doch verantwoord, weer aan de slag te hebben.

Heeft u vragen over bevlogenheid, een medewerkertevredenheidsonderzoek of bent u op zoek naar kennis rondom verzuim? Schipper Personeel en Organisatie informeert u daar graag verder over.

 

Terug naar overzicht