De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Benut u de kwaliteiten van uw medewerkers optimaal? Column: Astrid de Zeeuw-Beemster

  • Geplaatst door A.E. (Astrid) de Zeeuw-Beemster
  • In de categorie Schipper Personeel & Organisatie
  • Op 03 januari 2017

Het succes van een onderneming wordt mede bepaald door het succes van uw eigen werknemers. Maar wat maakt dat de eigen werknemers succesvol zijn?

Steeds vaker hoor ik van onze opdrachtgevers dat de werkmentaliteit niet meer is wat het geweest is. Maar is dit nu echt zo of worden er andere of hogere eisen gesteld aan de werknemer, anno 2017? Onze maatschappij is onderhevig aan veranderingen en deze veranderingen gaan snel. Denk hierbij aan het kritischer en mondiger worden van klanten, online boekhouden, sociale media, digitalisering van dossiers, flexibilisering van de arbeidsmarkt enzovoort. Uw organisatie moet mee met deze veranderingen en uw werknemers ook. Maar staat u of uw werknemer hier wel eens bewust bij stil?

Om mee te kunnen met alle veranderingen zien we regelmatig dat functies veranderen. Niet alleen verandert de functie-inhoud, maar ook de verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Dit vraagt van de werknemers andere competenties, vaardigheden en gedragseigenschappen. Met al deze veranderingen is het de vraag of de werknemer met zijn ervaring en kwaliteiten nog steeds de juiste persoon op de juiste functie is, of dat er een mis-match is ontstaan?

Als een werknemer werkzaamheden doet die bij hem passen en verantwoordelijkheden heeft die passen bij zijn passie, ambitie, kwaliteiten en talenten, dan doet hij meestal datgene waar hij goed in is. Dit geeft (zelf)vertrouwen en vaak is de werknemer dan succesvol. Dit draagt automatisch bij aan het succes van de onderneming. Echter, als hij werkzaamheden moet gaan doen waar hij minder goed in is, of wat hem energie kost, dan zal het succes van deze werknemer snel afnemen. Dit kan ten koste gaan van zijn werkmentaliteit. Hier heeft u als ondernemer dan weer ‘last van’.

Het is daarom belangrijk om regelmatig met uw werknemer in gesprek te gaan en om er achter te komen of de werknemer nog gelukkig is in zijn functie. Doet hij de dingen waar hij goed in is en waar hij energie van krijgt? Mist hij bepaalde werkzaamheden en verantwoordelijkheden, of zou het wenselijk zijn om juist taken over te dragen aan een collega die hier beter in is. Heeft de werknemer behoefte aan een opleiding om zijn kennis ‘bij te spijkeren’, of is er behoefte aan coaching om te werken aan persoonlijke ontwikkeling  of aan het ontwikkelen bepaalde vaardigheden? Het kan ook voorkomen dat de werknemer op een punt is gekomen dat hij zelf niet goed kan aangeven wat hij nodig heeft om professioneel of persoonlijk te ontwikkelen en hier ondersteuning bij nodig heeft.

Wilt  u ondersteuning op het gebied van loopbaancoaching? Wij gaan graag met u en uw werknemer in gesprek om helder te krijgen waar de behoeftes liggen en om te coachen op persoonlijke en professionele groei, zodat uw werknemer en daarmee uw organisatie weer gaan ‘bloeien’.

Terug naar overzicht

Uw contactpersoon

C. (Kees) Zorge
  • C. (Kees) Zorge
  • Senior Adviseur ICT
  • Stadhuisplein 20
  • 4382 LG Vlissingen
  • Tel: 0118 48 68 48
  • Mobiel: 0641480157
  • kzorge@schippergroep.nl
Contact pagina