De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Nieuwe kaarten met kabels en leidingen beschikbaar

  • Op 13 december 2017
Kaarten moeten gebruikt worden bij graafwerkzaamheden.

In de Nederlandse bodem liggen veel kabels en leidingen. Om schade bij graafwerkzaamheden te voorkomen, bestaat de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION). Deze heet ook wel de grondroerdersregeling. Iedereen die mechanische graafwerkzaamheden gaat uitvoeren, moet een graafmelding doen bij het Kadaster.

Voor agrarische ondernemers geldt hiervoor een uitzondering als zij tot 50 centimeter diep graven. Maar zij moeten wel zorgen dat de werkzaamheden zorgvuldig worden uitgevoerd om schade te voorkomen. Doet men dit niet, dan kan men toch aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Onlangs zijn de kaarten met kabels en leidingen geactualiseerd. Wanneer men in 2017 grond heeft opgegeven in de Gecombineerde opgave, kan men de nieuwe kaarten vinden in Mijn dossier. Wilt u graafwerkzaamheden uitvoeren, gebruik dan deze nieuwe kaarten, zodat u niet van onzorgvuldigheid kan worden beticht.

 

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze Agro nieuwsbrief

* Verplichte velden
Geslacht *
Meld mij ook aan voor: