De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Familiebedrijven

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • Op 01 februari 2018

Heeft u een familiebedrijf of heeft u een bedrijf met uw familie? Het lijkt een flauwe woordspeling, maar het verschil is wel degelijk van belang. In veel familiebedrijven worden namelijk beslissingen genomen met als belangrijkste basis de familie. Maar als u echt zakelijk zou kijken naar het bedrijf, worden keuzes dan niet ineens heel anders?

Voor het behoud van harmonie in een familiebedrijf is het belangrijk om goed na te denken over keuzes en de gevolgen daarvan. Nadenken begint al als het eerste kind in de zaak komt werken. Weet u welke beslissingen u in de toekomst moet gaan nemen? Veel familiebedrijven worstelen met beslissingen die zij moeten nemen voor de opvolging door de volgende generatie.

Download onderstaande infographic over de zeven valkuilen die u moet vermijden. 

Specialist in familiebedrijven. De adviseur naast de ondernemer.
Speciaal voor familiebedrijven heeft Schipper een team van adviseurs opgeleid tot specialist familiebedrijven (Trusted Family Business Advisors). Een gespecialiseerde opleiding om het gehele speelveld van vraagstukken die spelen bij een (toekomstige) opvolging te kunnen overzien. Dat gaat zeker niet alleen over financiën en fiscale zaken, maar ook over het helder krijgen van verwachtingen, ambities en de bedrijfsstrategie. Alles begint echter bij de familie.

Terug naar overzicht