De accountant naast de ondernemer

De jaarrekening, controles en andere administratieve werkzaamheden laat u over aan de accountant van Schipper. Dat is iemand die u vertrouwt, die u goed adviseert en waarmee u kunt sparren. 

Bedrijfsoverdracht: op tijd starten met stoppen

  • Geplaatst door Afdeling Communicatie
  • In de categorie Schipper Groep
  • Op 11 mei 2017

Alle ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken: het overdragen van hun onderneming. Dit jaar bieden de Schipper Groep en Rabobank Het Haringvliet ondernemers uit de regio’s Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Rotterdam een interessant programma rondom het complexe thema bedrijfsoverdracht. Zij bundelen en delen hun specialistische kennis en brengen ondernemers met elkaar in contact door middel van (geheel kosteloze) bijeenkomsten en workshops. Gedurende 2017 worden er diverse workshops gegeven waar ondernemers onder begeleiding van specialisten handvatten worden geboden en ervaringen kunnen worden uitgewisseld met collega-ondernemers.

In april werd de campagne ‘Bedrijfsoverdracht: op tijd starten met stoppen’ afgetrapt. Tijdens een interactieve bijeenkomst werden ruim 80 ondernemers meegenomen in de uitdagingen die spelen rondom de bedrijfsoverdracht. In mei en juni werden twee workshops gegeven waarin diverse ondernemers aan de slag gingen met de dynamiek in het familiebedrijf en fiscaliteiten bij bedrijfsoverdracht. Dit jaar vinden diverse workshops plaats waarin vraagstukken rondom bedrijfsoverdracht centraal staan. Dinsdag 14 november23 oktober a.s. vindt een volgende workshop plaats:

Zorg voor later
Dinsdag 14 november, 18:30 uur – 21:30 uur.

Direct aanmelden

De bedrijfsoverdracht is aanstaande. Dat brengt nieuwe uitdagingen en keuzes op zakelijk en financieel vlak met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een goed financieel plan. Wat kunt u daarvoor regelen? Een bedrijfsopvolger krijgt in het kader van een overname ook te maken met een nieuw speelveld waarbinnen hij/zij gaat opereren. Welke zaken kan en moet de opvolger verzorgen? Benieuwd geworden? Geef u dan op voor deze workshop.
 
Programma
18.30 uur Ontvangst met een lichte maaltijd
19.00 uur Start workshop
20.00 uur Pauze
20.10 uur Vervolg workshop
21.30 uur Afsluiting
 
Locatie
Rabobank Het Haringvliet
Reedijk 8
3274 KE Heinenoord     

Meer informatie en aanmelden
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop. Mogen we u verwelkomen?
Meld u dan aan.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met uw adviseur of bel onze afdeling Communicatie op telefoonnummer 0118 48 68 48  of mail naar: communicatie@schippergroep.nl.
 
Wij kijken uit naar uw komst!


U kunt zich ook alvast inschrijven voor de laatste workshop van dit jaar:

Agrarische bedrijfsopvolging – 28 november 2017*
Het agrarisch bedrijf en de familie zijn nauwelijks te scheiden. Welke valkuilen komt u tegen bij de overdracht/overname van uw bedrijf binnen de familie? Hoe kunt u ervoor zorgen dat bedrijf, familie en eigendom in balans zijn? Wilt u leren van ervaringen van collega-ondernemers en praktische tips en handvatten krijgen? Geef u dan op voor deze workshop.
» Aanmelden voor deze workshop.

 

* Voor deze workshop geldt een middagprogramma:
12.30 uur Ontvangst met een lunch
13.00 uur Start workshop
14.15 uur Pauze
14.30 uur Vervolg workshop
15.45 uur Afsluiting met een hapje en drankje
16.30 uur Einde bijeenkomst

 

 
Terug naar overzicht